Dvojí metr

Při četbě tohoto příspěvku jsem pobavil. Víte, jak jsem se pobavil? Že už bych se asi víc bavit nemoh! A přitom je to tak krásně pravdivé. A prý že je svět jednoduchý… Pche!

Na ten dvoji metr si uz vsichni tak nejak zvykli.
Nedostatky Windows jsou normalni. Jakykoliv nedostatek Linuxu je „zasadni prekazka“.
Chybejici ovladace ve Windows jsou normalni, pokud nema nejaky ovladac Linux (protoze jej nedodava vyrobce daneho hardwaru), pak neobstal.
Pripadny problem s pristupem na NTFS oddil disku z Linuxu je „zasadni nedostatek“, to ze je pro pristup k ext3 oddilu treba cosi shanet a doinstalovavat do Windows, to nevadi. To, ze na jine souborove systemy se z Windows vubec nedostanete, to nevadi naprosto.
Problemy pri instalaci Windows jsou normalni (a zazil jsem jich hodne), pripadny problem pri instalaci Linuxu je uzivatelska neprivetivost.
Polofunkcni ovladace pro nektere zvukove karty pro Vistu jsou normalni, totez v pripade ALSA ovladace pro Linux je priserny nedostatek.
Aero ve Viste bez uzitecnych funkci jako je treba Expose je skvele, Compiz v Linuxu s Expose je „k nicemu“.
Za spatne napsane ci nefunkcni aplikace Windows nemuzou, v pripade Linuxu jsou takove aplikace „zasadni nedostatek“.
S navyky pro praci ve Windows GUI se lide rodi, takze je ma i tydeni novorozene, pracovat (klikat) s Linuxem se musite „slozite ucit“.
Binarni formaty .doc, .xls, .ppt a dalsi jsou „standarni“, dokumenty ve formatu podle ISO norem jsou nestandardni

Citován Franta Jetel, 12.8.2008, 14:15, portál Živě.cz

🙂

3 komentáře u „Dvojí metr“

  1. Tenhle příspěvek je pěkným shrnutím toho, co pozoruji již nějaký čas. Dvojí metr v tomto případě skutečně existuje. Mně osobně to přijde celkem smutné.

  2. Pánové a dámy. Myslíte si, že bratranci Veverkové měli na růžích ustláno, když vyvíjeli ruchadlo? A myslíte, že stroj, bez kterého si současný zemědělec nedovede polní práce představit, hned každý chtěl? Ani omylem. Člověk je veskrze líný se učit cokoli nového. Prokop Diviš málem skončil na hranici za bleskosvod. A jiní i na hranici skončili. Netuším, zda bude schopen Linux někdy převálcovat Widle v domácích počítačích. Já osobně každému, kdo chce, ukazuji praktické možnosti Linuxu v běžném použití, o nichž se Widlím může jen zdát. Ale je pravdou, že mi to trvalo dost dlouho, než jsem se to málo co umím naučil. Dodnes třeba nevím, jak se kompiluje jádro. Možná je to to samé, jako když překládám kterýkoli jiný program pro svou distribuci (SuSE). Ale, jsště jsem to nedělal. Ovšem, budu se to muset naučit. Pavel

Komentáře nejsou povoleny.