Zdolal jsem další metu

Ačkoliv jsem začal své jméno u odborných článků o Linuxu prodávat již v roce 2003, každý další úspěch dělá mé ješitnosti dobře. Oceňuji a cením si toho, že jsem se mohl zapojit do práce na LinuxEXPRESu, že jsem mohl psát pro Abíčko (a stále pro něj vytvářím PDF digest).

Dneškem si dělám další zářez – vychází mi první článek na portálu Živě.cz. Úkol zněl jasně, ale napsat text o takovém třaskavém tématu, jako je výběr správné linuxové distribuce, nebylo jednoduché. Tento text píšu krátce po půlnoci, když článek vyšel, takže vůbec nevím, jaké budou reakce čtenářů. Nejvíc se bojím, že jsem někde udělal faktickou chybu – ty jsou nejhorší. Samozřejmě jsem postupoval ruku v ruce s Wikipedií, ale chyba se prostě stane, ani nevíte jak.

Můj článek na Živě.cz

Pro neznalé je to to zápis o ničem, pro nelinuxáky je trapné vychloubání, pro linuxáky… díky, že soucítíte. 🙂 vydat se na Živě s článkem o tom, „které linuxi jsou nejlepší“ je bláhovost. Uvidím během dne.

Ale nevzdám se, seriál bude pokračovat. 🙂

10 komentářů u „Zdolal jsem další metu“

  1. Ne že bych měl ambice v tomto směru, ale zajímalo by mě, jak na žive platí, pokud to tedy není vojenské tajemství…

  2. Platí se líp, než jsem byl zvyklý. Berou v potaz popularitu článku a atraktivitu zpracování. Zatím honorář neznám, pak ho sem napíšu, pokud bude zájem.

  3. Pěkný článek – gratuluji! Jen se obávám, že jakákoliv reakce v diskuzi pod ním je „předem prohraná bitva“ 😐

  4. Pche, byl jsem tam dřív 😀 a už i v posledním Computeru. :D, jenže nemám tak zavedené jméno, jako Ty.
    Ze slova „linuxi“ dostavam osypky, tfuj tajxl.

  5. nejinteligentnější komentář v diskuzi opět předvedl idiot s nejčtenějším egem v celým vesmíru, ale na toho je nejlepší nereagovat 😀

    jinak pěkný článek, dále chválím, že ve výčtu distribucí, byla na prvním místě Mandriva

  6. marek> Já fakt nezávodím. Nebyl to můj záměr – „dostat se konečně na Živě“. V minulých týdnech tam vyšly články Jirky Eischmann, Svati Víta, Michala Vyskočila. To je můj hlavní záměr, chci, aby se na Živě psalo o Linuxu. Tento článek jsem si zadal sám sobě a jsem rád, že jsem to nepo**al… 😉 Na LinuxEXPRESu mám dostatečný prostor pro realizaci, jiné práci taky moře.

    alda81> Díky za pochvalu, Mandriva je u mě na prvním místě, taky proto, že se snažím zapojit do výroby české knížky, takže mi na jejím úspěchu také záleží. Ale skutečně mi ten systém vyhovuje.

  7. Odpověď pro [5] Michal:
    Nemusí to být prohraná bitva. Především to nemusí být bitva. Prohodil jsem v té diskuzi „pár“ vět s „Honzou“, který na začátku psal v podstatě to, že mu Windows stačí, je na ně zvyklý… Prošli jsme diskuzí bez útoků, s pozitivním závěrem – ne, že by hned strkal CD do počítače a instaloval Linux, ale věřím, že se teď dívá na tuto problematiku pozitivněji (pokud bys chtěl, hledej „otula“ a „Honza“

Komentáře nejsou povoleny.