Témata, která podle mého televize zcela ignorují

Televizi nemám, ale s nárůstem počtu stanic o ní uvažuju, ačkoliv digitální signál v Opavě příliš není a chytím tedy velké…kostičky. Naši si koupili bednu novou, velkou do stran, tenkou do dáli, digitální, coc se rozumu týče. Umí najít analogový i digitální signál, přehrává rakousky a dokonce i rádia. Pěkný strojek.

Tak jsem přemýšlel, co by mě kromě zpráv v televizi zaujalo. Tedy o čem vím, že by mě zaujalo, jistě by se našly ještě pořady, které by nějaká chytrá hlava vymyslela. Ale jinak chytrá hlava než ta v TV Barrandov, která prý cílí na třicátníky. Karlem Gottem. Muhaha, to je zásah do černého… 😀 Jinými slovy: na co ČT jako televize tzv. veřejné služby sere. Myslím, že to není zas tak moc obtížné – nestačí se podívat, co lidi dělají a nabídnout jim magazíny k tomuto tématu? Proboha nejsou všichni rýpalové v hlíně nebo rybáři…

  1. Magazín o počítačích (ano, také o Linuxu a svobodném softwaru, ale ne nutně jen o něm), 30 minut. PC má doma skoro každý, ale ne každý s ním pracuje nebo ví jak. Tuto úlohu plní internet (logicky) a časopisy. Proč ne rádio a televize? Viděl jsem po letech magazín Game Page, ale nedokážu odhadnout, kolik pařanů ho sleduje.. :-/ Upatlaná nuda. Pořad věnovaný ochraně před riziky z internetu, trocha šikovných návodů, něco novinek a testů – vzít to spotřebitelsky, jak to dělají časopisy, ale nevěnovat se jen Windows.
  2. Magazín věnovaný hudebním nástrojům, škola hry na kytaru nebo pod. Spousta (mladých) lidí hraje nebo hrát chce. Ano, na webu je toho hodně, ale proč by to nemohlo být na některém kanálu televize? Zkusila to iDnes TV, líbí se mi to. Dobrý nápad, realizace se lepší, stále to není úplně televizní: 1. Internetová konzervatoř – Kytara 28. díl
  3. Přehled nových knih. Ne pro důchodce, jak to bylo před časem. Udělat stylový pořad o nových knihách, kdyby měl štáb jezdit po všech okresních knihovnách a nechat to namlouvat knihovnice. Zajímá mě, co vychází za knihy – a tím nemyslím komerční americkou beletrii nebo Viewegha.
  4. ČT to konečně začíná dělat – československá historie. To mě zajímá určitě.

Svou utopii ukončím tím, co mě fakt irituje.

  1. Estrády, televizní soutěže. Nesleduji, ale z principu je zmiňuju. 🙂
  2. Recyklace filmů, jak kdyby nebylo co vysílat. Obzvláště některé hnidy mě štvou. Kvůli tomu pak přehlídnu to, co stojí za vidění.
  3. Nuda, neoriginalita, papouškování. To se všem fakt líbí všechny ty blbé seriály (Ordinace, VKV, Nemocnice| Kriminálka, Sběratelé, Zoufalé, Sex ve městě)? Asi jo, zapomeňte, nic jsem neřekl. (Ale proč je to kua večer všude?)
  4. Pravidelné každoroční „šau“ – Miss, Sportovec|Auto|Tvář|Nej- roku minulého.
  5. Chybí skutečný humor. Ale za to televize asi nemohou.

7 komentářů u „Témata, která podle mého televize zcela ignorují“

  1. TV nikdy jako přijímač televizních stanic ;-). Jako zobrazovč pro konzole, BR, DVD přijímače je to ale fajn. V této oblasti to Vlasto rozhodně využití najde.

  2. Díky O2Tv máme doma kolem 40 různých stanic (odhad, nevím kolik jich je přesně) a já ti nevím, ale ani na jedna mě nijak nebere. Možná sem tam, když se motám poblíž televize, tak kouknu co je na Discovery, nebo nějaký dokument na ČT, ale jinak nic. Je to bída, ale je mi to celkem jedno ..

  3. Já tedy televizi sleduji nepravidelně, ale každý týden si obvykle něco vyberu…

    Jinak je výběr pořadů v televizi určitě otázkou osobního vkusu a ten bude jiný u 30ti letého linuxového geeka a jiný u 60ti leté důchodkyně ;-). Těžko doporučovat skladbu pořadů podle sebe…

  4. A mas satelit? S tvou znalosti nemciny by ses vyradil, navic, kodovani kanalu v Nemecku bylo prolomeno a vymena karet bude trvat 2 roky, takze jsou tu kanaly jako Premiere atd 🙂

  5. Nemám, stále mi to přijde jako zbytečná (a vysoká) investice. Navíc bych musel, podle toho, co jsem si zatím zjišťoval, upevnění do fasády hlásit majiteli (družstvu). Navíc je fasáda v dezolátním stavu a doufá se v její opravu. Nebo snad jde satelit upevnit jinak? Mám jen jedno okno tím směrem, kam mají všichni nasměrované talíře. (Pokud jsem si všiml, tak ho všichni mají na balkónku, který já nemám.)

  6. Máme kabelovku od UPC a na české kanály se nedíváme prakticky vůbec. Většinou se diváme na Discovery, Spectrum. nebo na můj velice oblíbený Viasat History. Nesmím taky zapomenout na National Geograhics a AXN Sci-fi :-).

  7. kdysi na CT běžela Kytarová klinika. A ač mám Andršta rád jako vosinu v prdeli, tak to vůbec nebylo špatné. Hlavně rubrika „host“, do které chodili opravdu zajímaví lidé (do dnes si pamatuju, jak na závěr pořadu, ve kterém A. stále povídal o „precizní technice“, „nutnosti cvičení techniky“ atd. stále dokola, přišel Pete Kaplan a naprostou r’n’r prasárnou andršta úplně oddělal).
    Třeba to jednou zopakují.

Komentáře nejsou povoleny.