Albertovec – nečekaně pěkný výlet

V sobotu nás ségra a švára vytáhli na malý výlet. No dobře – Tomáš už dlouho říkal, že na jídlo do hotelu v Albertovci prostě musíme jednou jít. A to jednou nastalo právě v sobotu, důvod nebyla jen skvělá pověst hotelové kuchyně, ale také jiná věc. kromě Tomáše jsme tam nikdo nebyli, tak jsme byli zvědaví. Na koníčky… 🙂


Hřebčín Albertovec (mapa) je v oboru vyhlášený, jak jsem si našel pomocí Googlu. Bohužel o tom nic nevím, ale koně od krávy rozeznám – kůň není fialový.
Zvětšit mapu

Ale nejprve to jídlo. Ač je hotel Eduard Maria v budově bývalé konírny, zvenku vypadá jako exkluzivní historicko-moderní stavba a zevnitř jako zámek! Opravdu – vysoké stropy, mohutné schodiště, obrovská místnost, bytelné trámoví.

[singlepic id=672 w=320 h=240 float=right]

Usadili jsme se, dostali jsme krásné jídelní lístky, na kterých byl moc pěkná jídla za pěkné ceny – to nemyslím ironicky, jak se později ukázalo, jídlo bylo výborné a bylo ho dost a stálo v průměru kolem 140 Kč včetně přílohy. Objednali jsme si hovězí vývar a dostali jsme – hovězí vývar! To jsem dlouho nezažil. Žádný pepř a uměohmotný instantní hnus, ale normální výborný vývar, s nudlemi a zeleninou. Další jídla k nám utíkala s rozpřaženým příborem, jak se na nás těšily… byla fakt roztomilí… :-p Posudte sami.

Můj talíř je ten poslední, na doporučení vrchního jsem si dal nadívanou panenku.. moc jsme si s dívčinou rozuměli… 🙂

Po jídle jsme se prošli po areálu, abychom dostali chut na dezertek (čekal doma).  Koně jsou opavdu jen kousek, takže nebyl problém si je ošahat – byli celkem špinaví, ale přátelští. Prostor je otevřený, občas nějaký zaměstnanec, ale jinak klid. V jedné budově je galerie, o které občas čtu v místních novinách. Umělecká díla jsou rozmístěná po areálu, holkám se líbily spermie… 😀 Mně teda taky, je to osobité ztvárnění…

Celé se to tak nějak pěkně fotilo – altán založený před sto lety, kdy se na koních jezdilo tak běžně, jak dneska jezdíme autem (za celým stádem koní). Rybníček sice špinavý, ale s těmi břízkami tak romanticky vypadající…

Jak jsme se dočetli na zašlém památníku, probíhala zde jedna z nejhorších bitev při osvobozování Opavska a Ostravy na konci 2. světové války. Konírny posloužily jako zázemí, zahynulo zde dost vojáků – pomník samozřejmě nemají všichni. Je smutné, že je tak okatě vidět nezájem kohokoliv, kdo by ten památník mohl nechat opravit a chovat se k tomu trochu důstojně.

Přešli jsme přes silnici k dalšímu výběhu koní – byli to fešáci. Viditelně zvyklí na lidi. Jen jsem zvedl foťák k hlavě, kůň zvedl hlavu, kterou doposud loudil něco sladkého, vyšponoval se, postavil uši a ani se nehnul. Prostě komediant… :-d Tak jsem ho popleskal, aby bylo vidět, že to s koňmi umím. 😎 (V životě jsem koně po hlavě nepleskal.)

A ten druhý hlavní důvod, proč jsme se sem vydali? D+T si koupili nové auto, tak nás chtěli povozit! Hurá, blahopřejeme! 🙂

Fotografie k článku

K článku existuje více fotek. Prohlédněte si je v galerii.

4 komentáře u „Albertovec – nečekaně pěkný výlet“

  1. Kuchyni maji opravdu skvelou. Akorat pokazde, co jsem tam byl, tak v restauraci nebyla ani noha, ne ze by mi to vadilo, mozna to byla jenom nahoda, nebo je to tam mezi lidma malo zname..

  2. Wow, přesně tento typ servírování jídla miluju, chutná už na pohled. Eurest sucks (ví ten, kdo se stravuje závodně). Jaké tam točí pívo?

Komentáře nejsou povoleny.