Jak si do blogu vložit prezentaci z Googlu (a jak ji tam vytvořit)

Když jsem chtěl do článku Proběhlo LinuxExpo 2009 vložit prezentaci tak, aby si ji čtenáři mohli rovnou spustit, vzpomněl jsem si, že něco podobného použil pan Wagner na České škole u mé prezentace z konference v Novém Městě na Moravě.

Vypadá to takhle:

Chtěl jsem totéž použít pro prezentaci, kterou jsem si vytvořil v OpenOffice.org Impress. Bylo tedy nutné ji do Google Documents nahrát, nejprve jsem nevěděl jak. Je to trochu přes ruku – celý soubor podle všeho nahrát nejde, ale lze importovat snímky (v nabídce Vložit | Importovat snímky). Zjistil jsem ovšem, že formát ODP není podporován, což je nemilé. 🙁 Uložil jsem prezentaci tedy jako ppt (grrr) a načíst už šla. Pak stačilo klepnout na tlačítko Sdílet a v jednoduchém průvodci pak vybrat kód, který se vloží do článku. Výsledek je pak následující:

Nevýhoda je, že editor WordPressu nemá žádné takové znaky jako iframe rád a buď je ořezává nebo je rovnou maže. To se týká mnoha blbůstek typu Google Maps, vkládání widgetů z Jamenda a tak. Editování se musí přepnout na HTML (vpravo nahoře), jinak vložený kód zmizí…

1 komentář u „Jak si do blogu vložit prezentaci z Googlu (a jak ji tam vytvořit)“

  1. No jsi ucineny prezentator. Nebo prezentovac? Ne ne, nejlepsi bude asi prezentovator 😀

Komentáře nejsou povoleny.