Za tričky AbcLinuxu.cz

Po dlouhých letech poctivé práce jsem se rozloučil s tričky AbcLinuxu – tedy s tím, co z nich zbylo. Tričko, řeknete si. Jenže tohle nebylo jen tak nějaké obyčejné tričko. Ani jedno, ani druhé. Tohle bylo tričko z Abíčka. Dovolte mi krátkou sentimentální vzpomínku.


První článek mi na Abíčku vyšel v lednu 2003, ve stejné době, kdy vznikl Elektronický Ott (Elektronický Ott má za sebou sedm let existence). Na Abíčku jsem začal pravidelně publikovat, naučil jsem se číst zlé a nepřející komentáře od anonymů (trvalo to dlouho, pravda), zakusil jsem drobné úspěchy a začal pomalu vydělávat psaním článků. Na Abíčku jsem napsal „svou“ první knížku (jako spoluautor) a poprvé se zapojil do vývoje produktu.

Tričko jsme dostali nejprve my jako autoři, to druhé jsem si tuším koupil. Bylo to v letech 2003-4, ale už to pochopitelně nevím přesně. Bylo přesně na pupek a nejen na můj – sedělo každému linuxákovi, spousta z vás ho má taky, tak to vím. 🙂 Psalo se mnou, resp. já v něm, miliony dalších řádků, v něm jsem trávil čas u kompu (no a s portugalem, jasně). Roky plynuly a vzhledem k tomu, že je bylo občas nutné taky vyprat a těch roků uplynulo dost, objevily se chyby, které ke konci nešly ani záplatovat. Je fakt, že jsem ani neposlal hlášení o chybě, protože bylo jasné, že tohle vede k panic.

Trička jsem vyhodil po letech dobré služby v nedávných měsících. Budou mi v oblečení fakt chybět. RIP.

4 komentáře u „Za tričky AbcLinuxu.cz“

  1. Vzbudilo distro abclinux nejaky vetsi ohlas? Myslim tim sirsi nez hranice litomericka.

  2. Celá Evropa, tedy přesněji řečeno Česká republika, resp. v některých městech – konkrétně tedy někteří lidé to používali.

    Oficiálně to byl offline archiv AbcLinuxu.cz a shodou okolností to bylo také live CD. Poměr nákladů byl opačný než význam (=live stálo strašně moc práce), ale byla do dobrá zkušenost. Ohlas v číslech neznám, nicméně měly to hned všechny knihovny, takže jsme kousek za Havlem a ještě před Nerudou a Němcovou. 😉 Případně kousek dál, podle toho, jestli je nejprve uveden Robert, nebo já. 🙂

  3. No právě že nedá, to je triko z roku 2002, to pozdější už nebylo tak pěkné. Proto jsem o nich psal, je to tričková legenda.. 🙂

Komentáře nejsou povoleny.