Na železničních přejezdech fakt není vidět – hlavně vlak

Občas to člověk od inspektorů slyší ve zprávách a čte v novinách, ale není nad vlastní zážitek. Na frekventovaném dvojpřejezdu z Opavy na Hradec nad Moravicí, což je mmj. cesta k dálnici, není vidět skoro nic, zejména ne vlak přijíždějící z Otic. Útěchou možná budiž to, že je to jen lokální dráha a vzhledem k frekvenci nehod zde vlaky jezdí kroksunkrokem. Ale stejně.

přejezd se špatným výhledem
Takhle to vidí řidič defaultně

Co kdyby ti iniciativní designéři travních porostů, kteří dneska rajtovali od sedmi do cca jedné po tom kousku trávníku u baráku (motorová sekačka, velký traktor, hysterická kosa), zcela hypoteticky jeli kosit tyhle meze? Já vím, že to nejde, ale aspoň ta naivní představa člověka na chvilku zabaví… 🙂

Přejezd se stále špatným výhledem
A takhle, když se nakloní, co to jde

6 komentářů u „Na železničních přejezdech fakt není vidět – hlavně vlak“

  1. Také si kolikrát říkám, jak je možné že v roce 2011 stále nemáme vzhledem k počtu smrtelných dopravních nehod, chráněné všechny železniční přejezdy v ČR. Přitom by stačilo jediné, aby naše vlády přestaly krást!

  2. Kdyby to bylo někde v dojezdu do 50km, tak tu mez jedu zrušit. Tady nikde nic takovýho není kolem, každej přejezd má závory.

  3. U nás v kraji už jsou taky skoro všude závory a to i na málo frekventovaných přejezdech, takže vzrostlý porost řešit nemusíme.

  4. Jiří Eischmann: Závory ale z hlediska bezpečnosti vlak vs. auto nic neřeší – řeší jedině případ, kdy by řidič přehlédl blikající červená výstražná světla. Jinak nepřehledný přejezd řeší jedině „pozitivka“, tj. blikající bílé světlo. Pokud to nesvítí, mohou být závory nahoře, neblikat červená a stejně se řidič musí přesvědčit, zda nejede vlak.

  5. Jenom v Olomouci je několik přejezdů, na kterých se člověk přesvědčí, že vlak nejede, pouze tím, že úspěšně projede.

  6. Vím minimálně o 2 přejezdech, ze kterých jde vlak vidět pouze když jsi uprostřed kolejiště. Až pojedu kolem, pro pobavení vyfotím…

Komentáře nejsou povoleny.