Tři vlastnosti Writeru v LibreOffice, které se mi líbí

LibreOffice ve verzi 3.5.2 obsahuje vlastnosti, u kterých si člověk posteskne, proč tam nemohly být už dávno. Určitě nebylo složité je naprogramovat a efekt pro uživatele je výrazně pozitivní. Takže mně se líbí tyhle tři.

Vytváření záhlaví a zápatí

Záhlaví a zápatí jde vytvářet přímo při psaní dokumentu, objeví se při přejezdu myší. S tím souvisí odstranění „rámečku pro papír“, takže plocha působí volněji a lehčeji. Snadněji se píše.
POZN Jen pořád nechápu, proč styl Záhlaví a Zápatí neobsahuje vystředění textu. Existují totiž levé a pravé varianty, ale tu středovku člověk musí nastavit ručně ve stylu.

LibreOffice - vytvoření a úprava záhlaví (zápatí)

Online aktualizace

Zatím jsem ještě neměl příležitost vyzkoušet to v praxi, protože novější verze zatím není. V Linuxu to nemá takový význam, protože software se instaluje ve správci softwaru, ale pokud se mi stáhne nová verze, kterou budu moct pomocí správce softwaru nainstalovat, nebudu vůbe cproti. Ostatně tuto verzi jsem také instaloval ručně (tzn. stáhl jsem ji z webu).

Aktualizace LibreOffice

Rychle najít a nahradit

Panel pro rychlé hledání byl slibován ještě do OpenOffice.org, mám pocit, že v zatím poslední verzi nakonec je. Naprostá blbost, ale strašlivě to urychluje práci a zvyšuje komfort. Ikona vpravo zobrazí klasické okno pro vyhledávání a nahrazování textu.

Panel rychlého hledání LibreOffice
Panel rychlého hledání LibreOffice

2 komentáře u „Tři vlastnosti Writeru v LibreOffice, které se mi líbí“

  1. Online aktualizácie nie sú iba aktualizácie LO (OO.o), ale kontrolujú sa aj aktualizácie rozšírení – napr. v slovenčine vychádza každý deň nová verzia rozšírenia so synonymickým a antonymickým slovníkom.

  2. Ano, o tom vím, jen bych to napsal obráceně – aktualizace rozšíření funguje už dlouho, samotný balík to v Linuxu dlouho neuměl. A právě to se mi líbí. 🙂

Komentáře nejsou povoleny.