Lidovky jsou poškozené, možná mrazem?

Další titulek do sbírky: Francouzské víno poškodili mrazy. Jsem zvyklý na to, že lidi z IT oblasti tohle neumí, ignorují a často jsou na to dokonce hrdí („zrušme gramatiku“). Ale pořád nechápu, jak je možné, že v redakci velkého deníku se vyskytuje individuum, které je schopné tohle nejen napsat, ale i publikovat. Autor neuveden, zdroj ČTK. Fakt mi to vadí.

Lidovky: Mrazy poškodili

8 komentářů u „Lidovky jsou poškozené, možná mrazem?“

  1. Taky mi to vadí, ale asi to jen ilustruje pokračující a nezastavitelnej úpadek vzdělání. Když takový chyby dělá i učitelka ZŠ, u žáků to nebude lepší. Nakonec se pravidla přizpůsobí tupcům.

  2. Včera jsem v lidovkách zahlédl tento titulek: „Jsme vlastenci? Děti chce v Česku vychovávat málokdo“. Jaké bylo moje překvapení, když jsem později zjistil, že článek nemluví o neochotě mít děti, nýbrž o tom, že by je lidé chtěli vychovávat jinde než v ČR 🙂

  3. Co k tomu říct. Snažím se nebýt moc otravný, ale když vidím, jaké pracovní e-maily zasílá můj kolega, který staví na tom, že ovládá gramatiku, tak si taky klepu na čelo. No jenže doučuju synátora mého šéfa češtinu… jak bych to řekl; prostě ta jeho účka je taky švihlá a neovládá dokonce ani slovní druhy. A ten synátor, to je úplná katastrofa… ale jablko nepadá daleko od stromu, stačí si přečíst maily pana šéfa.

    Jsem alergický na chyby ve zprávách, v článcích. Podívejte se třeba na proslulou Lupu, iDnes. To je zpravodajství jak víno, plné gramatických chyb, ale ty jsou, pane. Prostě to ledacos svědčí o pisateli.

  4. No.. celkem pecka, když to muselo projít pod rukama mnoha lidí…

Komentáře nejsou povoleny.