Před volbami prezidenta se podívejte na tento dokument

Před lety jsem si řekl, že Elektronický Ott nebude komentovat politiku. Můj web právě slaví desáté narozeniny, tak je příležitost toto pravidlo porušit. Zejména z těchto důvodů:

  • reálně hrozí, že se Miloš Zeman  stane prezidentem, protože
  • lidi zapomněli, co s Klausem této zemi provedli v roce 1998

Děší mě představa, že se tento manipulátor a arogantní šovinista bude honosit titulem, kterému udělal ostudu jeho kamarád (sic!) Klaus. Pokud jste si řekli, že radši zapomenete, nebo jste byli malí, tak věnujte hodinu času následujícími dokumentu. Vysílal se v roce 2007.

  • Vládneme, nerušit!

A poděkujme aspoň jednou České televizi.

12 komentářů u „Před volbami prezidenta se podívejte na tento dokument“

  1. To jsem netušil, že je Vládneme, nerušit na ivysílání. Tuhle dobu jsem si vzhledem ke svému věku pamatoval jen matně (v dějepisu nás nic po roce 45 neučili) a tenhle dokument, který jsem před pár lety viděl, mi hodně otevřel oči a donutil mě si trochu zjišťovat i o naší „moderní“ historii.

    Zvlášť teď hodně často slýchám (vídám) názor, že opoziční smlouva byla skvělá věc. Nechápu. Nemusím ani vědět (nebo tomu třeba ani věřit), co všechno přinesla, stačí přeci jenom to, co představuje: smlouva, která ruší politickou opozici — vždyť to jde úplně proti všem idejím demokracie a proti duchu Ústavy. Už jen tohle je prostě špatné samo o sobě. Nechápu.

    (PS: Zase jsem se nasral kvůli politice. Další novoroční předsevzetí v pytli.)

  2. Odkaz publikoval Erik Tabery, já jsem dokument už kdysi viděl, a zapomněl na něj. Na opoziční smlouvu ne.

  3. Já vím o jednom kandidátovi, resp. kandidátce, která v europarlamentu kopala hodně za ČR, a např. proti zhůvěřilosti SW patentů. Malá nápověda: Bobo to nebyla.

  4. Vít Profilant:
    Bohužel všechny tři kandidátky mají kolem 5%. A především u paní Roithové je to velká škoda. Osobně jsem se rozhodl pro taktiku hlasovat pro přijatelného kandidáta, který má šanci se dostat do druhého kola. Dle všeho jsou jimi Dientsbier a Schwarzerberg. Ještě nejsem zcela rozhodnut, kdo ten můj hlas dostane. Vypadá to spíše na Dientsbiera.

  5. Právě proto, co píše Vít, budu volit paní Roithovou, protože oceňuju její práci, kterou ve prospěch dosud ČR odvedla (a nebyly to jen patenty). Nebudu volit menší zlo jako v případě voleb do Parlamentu, chci konečně volit někoho, kdo je dobrý.

  6. Paní Roithová je pro mě jediný přijatelný kandidát do prvního kola. Bohužel se o ní moc nemluví, protože se chová slušně a dělá svojí práci. Nic víc, nic míň.
    Nekope kolem sebe, nedělá velkohubé prohlášení, nikoho nepomlouvá…

  7. Vlasto, o patentech jsem mluvil v obecné rovině, navíc k práci pro ČR.
    Tvou druhou větu Ti bezvýhradně schvaluju, já to začal dělat dávno bez ohledu na preference. Věřím tomu, kdyby to tak dělal každý, nevládla by tu až taková lůza.

  8. Děkuji za zajímavou připomínku. Zajímavé by také bylo kdyby někdo odněkud vyštrachal jak Klaus komentoval amnestii Pana Prezidenta Havla.
    A mimochodem jsem zvědavý kolik nás tu Roithovou bude volit. 🙂

  9. milý pane Fábere, nějak nekapim ta velká písmena v „Pan Prezident“ 🙂 buď máte problémy s češtinou, nebo máte pobrovské mezery v prvotním odhadu a následném hodnocení morálního charakteru lidí.. já osobně bych velmi uvítal, kdybyste byl dyslektikem.. druhá varianta je pro mne totiž mnohem smutnější 🙂

  10. Já si tu dobu – rok 1997 – pamatuju jako dnes. Tehdy jsem to prostě vnímal tak, že se „slizký had“ Lux zase postavil na zadní a zablokoval veškerá jednání. Že se ve skutečnosti jednalo o něco jiného, mi došlo až později. A to už začala u mě hvězda pana Klause notně uvadat. A dneska? Škoda mluvit. Považuju ho za stejnou pakáž jako tříbradového arogantního cvoka jménem Miloš Zeman. Mimochodem prodáváme trička (Zeman není můj prezident“ apod.

    Asi budu onálepkován za vola, ale já vhodil do urny Přemysla. Ve druhém kole nikoho, protože oba kandidáti jsou na odstřel.

Komentáře nejsou povoleny.