Konečně začínám víc školit (jak jsem vždycky chtěl)

Mám rád ten pocit, když stojím před učebnou plnou přemýšlivých tváří, které mi nevěří, že takhle to je a pak zjistí, že mám pravdu. Nemám to rád proto, že mám pravdu – ostatně taky jsem kdysi někomu nevěřil a pak uvěřil – ale proto, že je to přenos energie, který člověku dělá dobře. Cítíte ty neviditelné drátky, které vedou od vás k nim, můžete nahmatat oboustranný zájem překonat to neznámo a udělat z něj známo. Proto rád stojím před studenty a předávám jim to, co považuji za své znalosti.

Je to sebeexpozice – vystavujete se, odkrýváte. Občas je dobré říct historku, na uvolnění, povzbuzení. Obvykle jsou z mého života, jsou to mé zážitky a zkušenosti, které jen trošku ohnu, aby měly lepší pointu. Je to vklad do toho pomíjivého vztahu, který mezi vámi dočasně vzniká, je to jeden z drátků, který vás na pár hodin spojuje se všemi přítomnými.

Nepodaří se je navázat vždy, někdy není na druhé straně nikdo, kdo by se nechal připojit. Stává se to. Proto jsem šťastný, když se spojení podaří, protože to je pro mě měřítko vnitřního sebeuspokojení. Důvod, proč to dělám. (Tedy – jeden z hlavních důvodů, druhý je samozřejmě také finanční odměna, nepopírám to.)

Letošní rok začal v tomto ohledu skvěle. Hned na začátku jsem takový zážitek prožil na základní škole v Přerově, kde jsem školil učitele LibreOffice.

Další školení bude opět v Přerově, tentokrát budu v rámci projektu Profesní rozvoj školit zástupce neziskových organizací. Školení začínají na začátku února a končí na začátku dubna.

A právě jsem dohodl spolupráci s Neziskovkami.cz – dostal jsem důvěru a budu školit modul Informační management v neziskové organizaci, který je součástí většího cyklu Management moderní neziskové organizace. Z toho mám velkou radost, protože to považuji za prestižní spolupráci – Neziskovky.cz patří mezi nejvýznamnější společnosti, které cílevědomě mnoho let podporují rozvoj neziskového sektoru.

Kromě této spolupráce budeme sázet jejich magazín Svět neziskovek a dokonce budou používat náš CRM pro neziskovky EviKon. Mám z toho velkou radost!

Další poptávky po školení přicházejí, ovšem často jde jen o zjišťování informací – jak to tak bývá. Nicméně už jsem rozhodnutý, že toto je cesta, kterou chci jít – školit a vzdělávat. Už se těším na další příležitosti. 🙂

Kdybyste chtěli zakládat startup, tedy inovativní firmu, přečtěte si tento e-book: Začínáme internetový start-up v ČR – 51 tipů.

6 komentářů u „Konečně začínám víc školit (jak jsem vždycky chtěl)“

  1. To je pěkné, že se můžeš živit tím co tě baví. Přeji mnoho zájmu o tvé přednášky i do budoucna a věřím, že budou.

Komentáře nejsou povoleny.