Školení Redmine, úpravy Moodlu a další výsledky práce

Poslední měsíce byly strašně hektické a plné práce. Realizoval jsem hodně projektů naráz. Teď se vše trochu uklidňuje, tak jsem na svůj web sepsal pár referencí hotových projektů a chci se pochlubit i tady. 😉

Úpravy Moodlu

Když jsem poznal pana Nezdařila (náhodou, jak to tak bývá) a jeho představu o úpravě Moodlu, aby nevypadal jako Moodle, tak to byla taková ta klasická výzva. S Moodlem jsem pracoval v QCM v letech 2007-8, a tak jsem věděl, do čeho jdu. (Stejně jsem ale xkrát velebil wordpressácký Codex, který je úžasný oproti dokumentaci k Moodlu – viz např. tento problém s nezobrazováním obrázků, který dnes už vidím jako triviální; ale práce mi to dalo dost).

Upravený Moodle – obsah kurzu

Naučil jsem se upravovat šablony Moodlu a dvě jsem vyvinul, upravuji a vylepšuji (pořád je co vylepšovat). Procvičil jsem se v nastavování Moodlu a poznal v praxi nové vlastnosti (např. kohorty). Jsem rád, že jsem se k této práci dostal a že výsledek je dobrý také z pohledu klienta. Práce ovšem nekončí, pokračujeme další fází – prodejními stránkami a pak běžným provozem (tedy prodejem).

Weby na WordPressu

Pěkné zadání bylo pro web Unie dětských zdravotnických zařízení, bohužel je na webu málo informací, chtělo by to trochu „zatížit“.  Michal Hlavatý opět vytvořil pěkné téma vzhledu, já jsem ho nakódoval, napsal jsem plugin pro vytvoření katalogu organizací a upravil vyhledávání.

Dalším úkolem, trochu větším, jsou nové stránky obce Grygov. Ty ještě nejsou hotové, ale na vývoji už většina požadavků splněna je. Obsahují dynamické hlavní menu, katalog firem, úřední desku (věřili byste, že takový modul skoro nikde nejde najít?) a další věci na míru. To bude taky pěkná reference.

Implementace Redminu ve firmě

Jako spousta dobrých zakázek, i tahle přišla „po haluzi“, tedy neplánovaně a nečekaně. Ve spolupráci s Milanem Kozákem jsme nainstalovali, nastavili Redmine, software pro projektové řízení. Já jsem následně zaškolil jednatele firmy, který figuruje jako správce projektů, a pak zaměstnance, kteří byli pěkně motivovaní a na aplikaci se těšili.  Výborná spolupráce. (Trochu mě napadlo srovnání s některými učiteli, kteří při jiných školeních dávají najevo svůj odpor a neochotu.)

Rozšíření mé nabídky

Tyto nové zkušenosti mě motivovaly k rozšíření nabídky školení a služeb. Do portfolia si ke stávajícímu WordPressu, LibreOffice a obecnému open source přidávám další konkrétní tituly: Moodle a Redmine.

 

6 komentářů u „Školení Redmine, úpravy Moodlu a další výsledky práce“

  1. Lukenzi> Cituji: „Ty ještě nejsou hotové, ale na vývoji už většina požadavků splněna je. “

    Ano, weby zatím nejsou updatované. Jaké jiné chyby obsahují?

    • Já jsem čekal chyby webu (mé práce), nikoliv WordPressu, s těmi moc nenadělám, kromě updatu. Ale dík, budu tomu věnovat větší pozornost.

Komentáře nejsou povoleny.