Prodej bytu 3+kk v Opavě – po rekonstrukci, kvalitní a pohodlné bydlení v centru města

Na konci roku 2009 jsme rekonstruovali byt, napsal jsem o tom pár článků. Dnes nastal okamžik, kdy je nám malý, takže ho prodáváme. Je to jediný důvod; prostě se do něj nevejdeme. Všechno ostatní nám vyhovuje a neměnili bychom. Pokusím se tedy popsat, jaké bydlení nabízíme k prodeji.

Náš byt se podle dosavadních zkušeností vymyká průměru. Zjistili jsme, že je poměrně komfortní, protože byty, které jsme viděli při hledání nového bydlení, byly ve většině případů hůře vybavené a neopravené. Shrnuji tedy naši nabídku.

Prodej bytu má na starosti Jiří Kubica z 1realitka.cz. Případní zájemci o prohlídku nechť se obracejí přímo na něj: +420775661357, kubica@1realitka.cz I když se ozvete mně, předám vás panu Kubicovi. Stránka bytu na webu 1realitka.cz.

Dispozice bytu

Byt se nachází ve třetím patře cihlového domu (celkem čtyři patra). Obytná plocha je cca 51 m2. K dispozici je ložnice, dětský pokojík, společný prostor kuchyně a obývacího koutu.

Předsíň je dlážděná světlými dlaždicemi. Nečistoty lze snadno odstranit a neshromažďují se v koberci. Při vstupu se po pravé ruce nachází WC a koupelna. Při rekonstrukci jsme odstranili problém „mnoho dveří na malém prostoru“. Dveře na WC a do koupelny jsou zasunovací a nezabírají tak místo. Vstupní dveře jsou bezpečnostní a mají protipožární certifikaci.

Předsíň
Předsíň

Z předsíně se vstupuje do velké místnosti, která je od předsíně oddělena dveřmi. V pravé části s výhledem na řeku je kuchyň, v levé částí obývací kout, následuje sádrokartonová zeď a ložnice s výhledem na centrum města. Z kuchyně se vchází do dětského pokojíku (dříve pracovny), který má také okno směrem k řece. Okna byla vyměněna v roce 2008, jsou plastová.

Podlahy, zdivo, rozvody, energie

Rekonstrukce proběhla důkladně. Byly vybourány všechny příčky a jádro, následně postaveny znovu. Podlahy mají zvukovou a tepelnou izolaci. V předsíni, WC a koupelně jsou položeny dlaždice (spíše kachle), v pokojích koberce, v kuchyni linoleum.

Ložnice
Ložnice

Zcela nové jsou rozvody elektřiny (včetně jističů a ovládací skříně), v každé místnosti je dostatečný počet zásuvek. V pokojích jsou pevné rozvody internetového připojení (ethernet), kromě toho samozřejmě používáme bezdrátové připojení. Do bytu je zaveden optický kabel společnosti Opanet. Z toho vyplývá, že zcela nové jsou také všechny omítky. Všechna světla používají spořivé zářivky (v případě kuchyňských jde také o vybraný design).

V roce 2010-1 byly správcem domu vyměněny stupačky, tedy vodovodní a odpadní rozvody. V bytě je plynová přípojka, ovšem zapečetěná – celý byt je na elektřinu. Vytápění je centrální dálkové, ohřev vody pomocí bojleru.

Kuchyň a spotřebiče

Nejpovedenější součást bytu. 🙂 Vestavné spotřebiče, které jsou součástí předmětu prodeje: myčka, indukční deska, digestoř se skutečným odvodem par, elektrická trouba, mikrovlnná trouba. Kuchyňské linky jsou dvě a vyrobené na míru. Jedna na stěně sousedící s koupelnou, druhá na venkovní stěně. Úložné prostory stojící části jsou šuplíky. Skříňka obsahující odpadkové koše má „nakopávací“ dveře, které se po jemném kopnutí vysunou (servo). Všechna dvířka mají dobržďování.

Kuchyně
Kuchyně

Příslušenství a okolí

K bytu patří dva sklepy, zhruba 6 m2 a 2 m2. Sklepy jsou čisté, suché a prosvětlené. Aktivně využíváme sušárnu prádla, sušáky na prádlo za domem (směrem k řece) a také kolárnu. Dům je částečně zateplený – bohužel zatím zůstala nezateplená stěna směrem k řece. Akce proběhla letos na jaře. V roce 2010 byla zhotovena sedlová střecha.

Parkování je možné na ulici Vodní, případně v parkovacím domě. Kromě vypjatých hodin (pracovní dny odpoledne), kdy v okolí parkují různí návštěvníci města, není s parkováním problém.

Opava, okolí řeky

Řeka a její okolí, hlavně cyklistické a procházkové trasy, nabízejí dostatek příležitostí pro courání nebo jen sledování lidí. Máme pocit, že se pořád něco děje, zároveň si ale nemůžeme stěžovat na nějaký rámus. Město je za rohem, na Dolní náměstí je to tři minuty chůze, ale zároveň jste na kole za deset minut v městských sadech.

Přes řeku jsou Kateřinky, tedy mmj. pošta a Hubert. Na Dolňáku.. ale to snad nemusím popisovat.

Bydlení je tady skvělé, ale bohužel se sem nevejdeme, tak musíme jinam. Pokud máte zájem se k nám podívat a třeba si byt koupit, volejte pana Kubicu: 775661357. Cena je uvedena na stránce 1realitky.

3 komentáře u „Prodej bytu 3+kk v Opavě – po rekonstrukci, kvalitní a pohodlné bydlení v centru města“

  1. Vždycky, když vidím ceny bytů mimo Prahu a Brno, tak se mi chce brečet. Tady za takový byt chtějí dvakrát tolik… :-/

  2. Mašina musí šlapat… zase tam jsou vyšší příjmy. My nemůžeme sehnat budoucí byt, nabídka je dost omezená. Takže všechno je relativní…

  3. S byty v Brně je to dost zoufalé. Nabídka je hodně špatná. Hromada bytů se pronajímá studentům, mnoho nových projektů nevzniká, protože nejsou vhodné lokality. Když si vezmu, jaký výběr měli spolužáci v Praze, když hledali byt… Statisticky už je cena za metr u bytů stejná jako v Praze (hlavně kvůli omezené nabídce kvůli nedostatku lokalit a zvýšené poptávce kvůli studentúm) a přitom brněnské platy do těch pražských mají ještě docela daleko. Brno je dnes, co se týče bydlení, fakt jedna z nejblbějších lokalit v ČR. Naštěstí já už to mám na x let dopředu pořešené.

Komentáře nejsou povoleny.